Makó FC-BKV Előre

 

A mai ellenfelünk a BKV csapata lesz, amely a tavasszal az 5. helyről vágott neki a küzdelmeknek, míg mi a 7. pozícióból indulva kezdtük az új idényt. A BKV rögtön az első fordulókban vereséggel nyitott.; a másik Előre csapattól, a Békéscsabától kapott ki 2-0-ra. Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag a Makó és a BKV helyet is cserélt egymással rögtön az első fordulóban, hiszen mi legyőztük itthon az ESMTK csapatát. A BKV a második fordulóban is kikapott. Nagyon pocsék tavaszt produkáltak, hiszen a 24. fordulóig csupán egyszer és akkor is csak a Jászberény ellen tudtak győzni! Április folyamán edzőt is váltott a csapat. Gergely Károly helyét Rácz László vette át, akinek a vezetésével a gárda igaz lassan, de kezdett újra magára találni. A 24. fordulóban izgalmas meccsen sikerült legyőzniük a KBSC gárdáját 4-3-ra, majd a Baktalórántházán is bezsebelték a 3 pontot. Legutóbbi mérkőzésükön pedig kikaptak a bombaformát mutató kis Lokitól.

A Makó és BKV tavaszi teljesítménye alapján azt kellene mondanunk, hogy könnyedén meg kell szereznünk a 3 pontot, de amióta Rácz átvette az irányítást a BKV is erősebb lett.

A mieinken győzelmi kényszer lesz ezen a meccsen a békéscsabai döntetlen miatt, hiszen ha nem tettek le a dobogóról, akkor bizony ma mindenképpen győzniük kell.

Hátsó alakzatunkban kérdéses Dálnoki Csanád játéka, hiszen már a Békéscsabai meccset is sérülten vállalta, bár annak ellenére, hogy a 90 perc alatt végig sántikált tökéletesen ellátta a feladatát. A többiek ? persze Béres Robi kivételével? bevethető állapotban vannak.

Nagy kérdés az is, hogy Podonyi és Kulacsik mennyi játéklehetőséghez jut, hiszen Gekko a tavalyi 4. helyből alaposan kivette a részét, Kuka pedig többször is bizonyította már gólérzékenységét. Ami azt illeti, a góllövésre most nagyon nagy szükségünk lenne, hiszen a hátralévő meccseken a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenie a csapatnak, hogy megőrizze 4. helyét, vagy éppen megszerezze a hőn áhított dobogós helyet.

Ősszel egy rendkívül színvonalas, izgalmakban és fordulatokban gazdag mérkőzésen, 3-1-ről fordítva 3-4-re tudtunk diadalmaskodni a BKV együttese felett. A fiúk azóta is a csapat egyik legemlékezetesebb meccseként tartják számon. Reméljük a mai mérkőzést is egy csodás győzelemmel teszik majd felejthetetlenné számunkra!

 

VERSENYBEN A DOBOGÓÉRT!

 

Igen, még versenyben van a Makó FC a dobogóért, pedig a szezon elején sokan aláírták volna azt, hogy ha az első 6-ban tudunk végezni, akkor az már jó!

Gyakorlatilag a csapat már így is túlteljesített, hiszen a bravúros 4. helyen áll a tabellán szinte egész tavasszal. Most pedig 4 fordulóval a bajnokság vége előtt van esélye a harmadik helyre is, melynek megszerzése a békéscsabai döntetlennel nem csak rajtunk múlik, hanem főleg a Tóth László vezette Bőcsön is.

A két csapat közt jelenleg 3 pont a különbség, ugyanis a Bőcs 47 ponttal áll a tabella 3. helyén, míg a mieink 44 ponttal a 4. pozícióban tanyáznak.

A Bőcs számára viszont a hátra lévő meccsek sorsolása sokkal könnyebbnek tűnik,mint a Makóé.

A Bőcs utolsó négy mérkőzése:Tököl-Bőcs, Bőcs-Szolnok, Bőcs-Békéscsaba, BKV-Bőcs.

A Makó FC előtt áll még a már bajnok Ferencváros is, így tényleg nagy bravúr kell majd, ahhoz, hogy a versenyfutás a dobogóért tényleg csak az utolsó fordulóban dőljön el!

A Makó FC utolsó 4 mérkőzése: Makó FC-BKV, Jászberény-Makó FC, Makó FC-Ferencváros,Vác-Makó FC.

Tehát ahhoz, hogy biztosan dobogós legyen a csapatunk, meg kell nyernünk valamennyi hátra lévő meccsünket, valamint a Bőcsnek legalább 4 pontot kell veszítenie a hátra lévő mérkőzésein.

A Bőcs a legnagyobb valószínűséggel a Szolnok és a BKV ellen veszíthet el pontot, vagy pontokat. Esetleg még bízhatunk a Békéscsabában, hogy nem csak tőlünk, hanem a Bőcstől is rabolnak pontot.

A Makó sorsolását nézve azt kell mondanunk, hogy a Fradin kívül elméletileg a hátra lévő mérkőzéseken a győzelem reális elvárás lehet.

Összefoglalva tehát: a dobogó megszerzése jelen esetben nem csak a mi kezünkben van, hanem a Bőcsnek is muszáj lesz hozzá botlania, nem is kicsit!

 

 

2 PONTOT HAGYTUNK CSABÁN!

 

A Békéscsabai Előre-Makó FC meccsre úgy utazott el a csapat és jó néhány makói szurkoló, hogy egy könnyed makói győzelem lesz a vége. Ami azt illeti, a mérkőzés eleje ezt tükrözte, hiszen a Makó FC rögtön nekiesett a lila-fehér alakulatnak. A 6. percben a töretlenül jó formában játszó Szamosszegi-Gévay  mértani pontosságú beadását követően- a hálóba fejelte a labdát, amivel a Makó korán megszerezte a vezetést. A Makó egyértelműen uralta a mérkőzést, amit az is bizonyított, hogy Maróti fejese a kapufán csattant! Azért Czirbus Gabinak is jutott védeni való, hiszen Balázs lövését bravúrral kellett hárítania.

A második félidőre kigyulladtak a fények, mellyel mind inkább meccs hangulata lett a szurkolóknak. Úgy tűnt, N?Galle ?t (Zsozsó) a kivilágított pálya felvillanyozta, hiszen jobbnál jobb passzokkal, elfutásokkal vetette észre magát. Sokszor annyira kiemelkedett a mezőnyből, hogy az ember csak kapkodta a fejét, hogy ez a kameruni fiú mit keres a magyar NB2-ben?

A második félidőben a Makó könnyedén játszott, gyakorlatilag úgy tűnt mintha biztosak lennének a fiúk a győzelemben és emiatt sok helyzetet túl cifráztak. Sajnos az elszórakozott makói helyzetek megbosszulták magukat, mivel Pozsár a 16-os előteréből elvégzett szabadrúgás után a jobb felsőbe ragasztotta a labdát.

A Makót megfogta, a Békéscsabát pedig tűzbe hozta az egyenlítő gól.

Végül a mérkőzés igazságosnak mondható 1-1-es döntetlennel zárult, ami főképp azért kellemetlen, mert másnap a Bőcs megverte a Vecsést.